Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
тук ще има снимки и коментари за породата-китайски гълъби
Автор: chineseowl Категория: Хоби
Прочетен: 182907 Постинги: 28 Коментари: 16
Постинги в блога от Февруари, 2008 г.
28.02.2008 09:36 - standart 2008

КИТАЙСКИ ГЪЛЪБ

Произход:
Принадлежи към северноафриканския-испански породен кръг.В средата на 19 век се вкарва в Германия от Франция.В Германия се развиват повечето цветови гами.

Общ изглед:
Структорен гълъб,спокоен и кротък,доверчив.Тялото късо широко гърдесто ,значително много дълбоко стоящ,с особенно типична само за тая порода структора на перата.

Признаци на породата:

Глава;леко изтеглена ,широка между очите.Челото добре изпълнено.

Очи: големи и живи,тъмни при белите,щитовидните и цветоопашатите.Червено до оранжево  при останалите.Крайщата гладки ,светли не червени.

Човка:Широка в основата си и средно дълга,светла при белите и щтитовидните и цветоопашатите,при останалите в зависимост от цвета на перата светла до черна.

Брадавица:Гладко малко развита.

Шия:Средно дълга посредством грива(гребен)извита леко назад.Отпред и странично подплатена с възглавнички.

Гърди:Широки колкото е възможно.

Криле:Къси ,при разперване наподобяват широко знаме.

Гръб:Между рамената широк колкото е възможно,леко спадащ.

Опашка:Къса,затворена,състояща се от 12 пера.

Крака:Къси широко стоящи,неоперени.

Пера:Във формата на знаме ,меки и богато развити.

Яка:Голяма колкото е възможно,плътно затворена,преминаваща на зад в гребен.(грива).

Грива(гребен):Образувана от хоризонтално стоящи назад разположени тилови пера.

Горна възглавница:Състои се от дълги ,меки,отвесно и странично разположени пера на гърдите,бес празноти които образуват изванредна по своя вид  ширина на гърдите.Погледната от страни е закръглена достигаща до яката.Двете извивки на перата се припокриват добре.

Път(теме):Горната възглавница с нейните отвесни и странично растящи пера се разделя от долната възглавница чрез един хоризонтален път,който трябва да преминава от едната извивка кам другата извивка на крилата и трябва да седи възможно най дълбоко.
Долна възглавница:Растящите на долу и странично пера между пътя и панталоните образуват долната възглавница.Чрез нейната дължина и ширина напълно се обгръща извивката на крилата.

Панталони:Силно развито оперение преди бедрото което трябва да достигне по-възможност до пръстите на краката.


Букетче:Разрешени са ,но не се изискват извиващи се нагоре извити пера върху раменете.


Оцветявяне:Едноцветно- бяло,черно,сребристо,червено,жълто,синьо с черни ленти,бледо синьо с тъмни ленти,синьо с цвят на плесен,андалуски цвят,синьо метално,слабо синьо метално,бледо червено,бледо жълто,бледо червено метално,бледо жълто метално,многоцветно,тигрови в черно ,червено и жълто.Щитовидни-черно,синьо с черни ленти,червено,жълто,бледо синьо,бледо червено,бледо жълто,метално сини,метално бледо сини,метално бледо червено и метално бледо жълто.Цветно опашати в черно,синьо,бледо синьо,червено и жълто.Бяло щитовидни в червено и жълто.


Цвят и окраска:Всички цветове са чисти и вазможно най наситени..Преминаването на лентите играе второстепенна роля.Андалуско оцветените имат черно синя глава и шия.Перата на гърдите корема както и опашката са малко по светли.При тъмно синия щит на перата е възможна черна периферия преминаваща в тъмно при размах на крилата,разрешени са много малко и незабележими окраски в ръждиво.Окраската на щитовидните,цветноопашатите,бяло щитовидните,металните ,тигровите е както останалите сравнителни породи.Многоцветните имат върху корема кремава,респективна бадемова основа.Възможно най равномерно разпределено цветни петна и пера в различни цветове опашката е кремава с бели черни или бадемови точици и респективно удължени ивици.Окраската става по тъмна с възраста.Женските гълъби са винаги по слабо оцветени.

Груби грешки:Дълго и тясно тяло.Висока стойка.Рибешки гръб.Прекумерни или едностранни букетчета.Липса на грива,еднострано и отвесно разделена,плоска или оскъдна както и във формата на розетка възглавница,крив или неправилен път,твърде много растящи на долу пера в горната възглавница,бедна на пера долна възглавница,редка отворена яка,едностранни или твърде оскъдни панталони,разкрачени пера в опашката,червен или груб кант на очите.

Оценяване-само във свободна стойка гълъба показва съвършенството на своята структора.При оценка ударението пада преди всичко на перата и формата на структората както и типа.На второ място са точките на главата  ,цвета и окраската.

Номер на пръстен  8
Категория: Хоби
Прочетен: 1263 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: chineseowl
Категория: Хоби
Прочетен: 182907
Постинги: 28
Коментари: 16
Гласове: 51
Архив
Календар
«  Февруари, 2008  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829